REDONA va ser presentat aquest 25 de març en la VII edició del Congrés ACIGAS, celebrat a la Facultat de Farmàcia i Ciències Gastronòmiques de la Universitat de València.
La presentació de REDONA forma part de la programació del congrés, organitzat per l’alumnat del grau en Ciències Gastronòmiques, que reuneix cada any experts, estudiants i professionals del sector gastronòmic per reflexionar sobre els principals reptes en alimentació, sostenibilitat i salut.
Durant la intervenció, es va destacar com REDONA naix amb l’objectiu d’oferir solucions viables i sostenibles a un dels grans reptes de la cadena agroalimentària: el malbaratament d’aliments. Els aliments que no avancen entre els esglaons de la cadena alimentària –per motius purament comercials i no per falta de qualitat– representen una oportunitat real per a ser aprofitats i donats, contribuint a combatre la inseguretat alimentària i fomentant la justícia social i ambiental.
REDONA s’alinea amb el nou marc legislatiu estatal, que obliga empreses i entitats a adoptar mesures actives per reduir el malbaratament alimentari. En aquest context, el projecte no només representa una resposta innovadora, sinó també un model replicable en altres territoris compromesos amb la sostenibilitat.

